Mesto Prešov prepustí viac ako 20 zamestnancov MsÚ

10.01.2012 Prešov

Od dnešného dňa platí nová organizačná štruktúra, ktorá bola primátorom mesta JUDr. Pavlom Hagyarim vydaná a podpísaná 9.1.2012 s účinnosťou k 9.1.2012.

Rozhodnutie o organizačnej zmene Mestského úrade v Prešove bolo vydané v súvislosti so zabezpečením efektivity práce, so znížením stavu zamestnancov a so znížením mzdových a prevádzkových nákladov. Podľa primátora Pavla Hagyariho sú hlavným cieľom tejto zmeny v rámci organizačnej štruktúry tzv. \"3E\". \"Ide o efektivitu, teda o zvýšenie efektivity vo vzťahu k občanom, zvýšenie efektivity pri príprave materiálov na rokovania komisií, Mestskej rady a MsZ a zvýšenie efektivity v rámci úradu,\" uviedol primátor. Zdôraznil, že nová štruktúra súvisí aj so zvýšením dynamiky a s vyššou zodpovednosťou vedúcich pracovníkov.

Zmena organizačnej štruktúry nadväzuje aj na výpadok dane z príjmu a prijatý rozpočet poslancami v MsZ na rok 2012, na základe ktorého sú finančné prostriedky krátené o 150 000 eur. \"Ak by sme v tejto veci nepodnikli žiadne kroky, na prelome mesiacov október - november by sme nemali finančné prostriedky na vyplatenie zamestnancov,\" uviedol prednosta MsÚ Branko Benko.

Nová organizačná štruktúra je spojená aj s ukončením pracovného pomeru niektorých zamestnancov (cca 20 osôb). \"Tie vyplývajú z
nadbytočnosti, kde dochádza k redukcii odborov a zlúčením týchto organizačných jednotiek sa vytvárajú nové celky, po novom sekcie,\" dodáva prednosta MsÚ.

Od dnešného dňa je v rámci MsÚ 5 sekcií, 19 oddelení a 5 referátov (do dnešného dňa bolo na MsÚ 12 odborov a 21 oddelení).

Organizačný poriadok MsÚ bol prerokovaný so Závodným výborom základnej organizácie Slovenského odborového zväzu verejnej správy a kultúry pri MsÚ v Prešove (ZV ZO SLOVES). Dnešným dňom, teda dňom nadobudnutia účinnosti tohto Organizačného poriadku tohto sa zrušil Organizačný poriadok MsÚ v Prešove, ktorý bol schválený MsZ uznesením č. 79/2007 zo dňa 26.9.2007. Realizáciou Organizačného poriadku MsÚ v Prešove bol primátorom poverený prednosta MsÚ Ing. Branko Benko. Zároveň boli vedením jednotlivých sekcií poverení 5 zamestnanci MsÚ v Prešove do termínu obsadenia riaditeľov sekcií riadnym výberovým
konaním.

V súvislosti s vydaním tejto tlačovej správy sa tlačová konferencia k téme Zmena organizačnej štruktúry na MsÚ v Prešove neuskutoční.
 
V. Kmetóny Gazdová
 

Vyberte región